[...] to ma skutek? Taki, że wzrasta ciśnienie i zmniejsza się ilość wytwarzanej energii, gdyż magnez wewnątrzkomórkowy jest niezbędny we wszystkich procesach wytwarzania energii, jakie zachodzą w komórce. Lecz, co jeszcze ważniejsze, magnez jest niezbędny do działania insuliny, a także do jej magazynowania. Więc kiedy podnosi się poziom insuliny, [...]
[...] wspomagające wzrost w późnym wieku: - nieproporcjonalna budowa ciała - jest się niższym niż rodzic lub rodzice - ma się w bliskiej rodzinie kogos bardzo wysokiego ( nie wiem jakie jest tego naukowe wytłumacznie,ale czesto sie dziedziczy wzrost "po wujku") - nie miało się szybkiego dojrzewaniowego wzrostu lub miało nieznaczny - wady [...]
[...] wspomnianej grupy wodorotlenowej OH-, zwanej jonem hydroksylowym oraz reszty zasadowej zawierającej atom metalu. Miarą mocy zasad jest liczba jonów wodorotlenowych OH-, jakie tworzy zasada w wodzie. Jak jeszcze pamiętasz z lekcji chemii – kwasy z zasadami neutralizują się. Dzieje się tak na skutek łączenia (reakcji) jonów [...]
[...] dosc ze liczy - to musi jesc wszytsko - nic nie moze dokladac - nawet glupie mleko - jesli wogole pije tez musi lac co do mililitra. Bo naleje te 20ml wiecej wiec juz bedzie jakies 10kcal wiecej. To jest skrajnosc - chora skrajnosc! Po pierwsze nie mamy pewnosci ze produkty jakie kupujemy maja dokaldnie tyle ile pisze na etykietach - to sa [...]
[...] na nasze zdrowie. Nasze przyzwyczajenia żywieniowe nie zawsze odpowiadają potrzebom organizmu. Najczęściej jemy szybko i byle jak. Nie zwracamy uwagi na wartości odżywcze, jakie są nam potrzebne do prawidłowego rozwoju, a jakich dane produkty nam dostarczają. Jemy po prostu to, co lubimy. Ale czy to jest zdrowe? Zdaniem żywieniowców powinniśmy [...]
[...] być podawane razem. Tak więc pacjent konsumował własne mięśnie, włącznie z sercem, które próbowano leczyć. Skoro więc rzeczywiście miał umrzeć, to wyłącznie dzięki leczeniu jakie mu aplikowano. Przejdźmy dalej. Pacjentka cierpiąca na zaawansowaną osteoporozę. W szyjce kości udowej i w odcinku szyjnym kręgosłupa odchylenia poniżej normy sięgały [...]
[...] to ma skutek? Taki, że wzrasta ciśnienie i zmniejsza się ilość wytwarzanej energii, gdyż magnez wewnątrzkomórkowy jest niezbędny we wszystkich procesach wytwarzania energii, jakie zachodzą w komórce. Lecz, co jeszcze ważniejsze, magnez jest niezbędny do działania insuliny, a także do jej magazynowania. Więc kiedy podnosi się poziom insuliny, [...]
[...] preparaty farmaceutyczne, które zamiast nas mają zrzucić zbędne kilogramy. Po dwóch, trzech miesiącach ich stosowania wracamy do nadwagi, nie zdając sobie sprawy ze szkód, jakie poniosły wątroba, trzustka czy żołądek. -A co z modnymi sposobami, polegającymi na łączeniu diety 1000 kalorii i ćwiczeń na siłowni? -Jak piszę w swojej książce, taka [...]
[...] i ziaren w teorii nie trzeba spożywać w ogóle (choć warto nawet ze względu na minerały). Tak więc ilości tłuszczy wielonienasyconych zmieniają się w zależności od formy w jakiej są dostarczane. Można dostarczyć 1g EPA/DHA, lub ~20g ALA - ostatecznie wyjdzie to na to samo. Całą resztę może w teorii stanowić tłuszcz nasycony, ale staraj się w [...]
[...] obnizki http://www.netrition.com/ tu nawet niewiem jak z cenami maja,ale sklep pewny http://www.truprotein.com/store/cu_order.asp w tym sklepie mozecie sami ustalac % jakie maja byc proporcje skladnikow w odzywce,dostepne wszystkie rodzaje bialem ,oraz wiele smakow do wyboru.W tym sklepie kupuje sie tylko suple na wage niema firmowych [...]
[...] je uwzględnić. Zależy to od wielu czynników. Produktów żywnościowych jest tak dużo że ciężko napisać które jeść, a które unikać. Łatwiej jest zdecydowanie wypisać to na jakie powinno się zwracać uwagę, a jakie odsuwać od codziennego jedzenia. Tak więc np. wszelkie fast foody, produkty smażone, jedzenie z restauracji, ryż biały, chleb biały, [...]
[...] nie chodziło o prawdę naukową, a jedynie o znalezienie (jakichkolwiek) argumentów na z góry przyjętą tezę o szkodliwości DO. W początkowej części publikacji autorzy opisują, jakie produkty powinny być spożywane w ramach diety optymalnej. W ogóle nie ma jednak informacji zasadniczej, będącej istotą DO, mianowicie zalecanej proporcji spożycia [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Pytanie 1 " 4. Należy dbać aby posiłek przed treningowy był bogaty w łatwo przyswajalne białko " Moglibyście podać przykład właśnie tego łatwo przyswajalnego białka ? I jakie produkty właśnie takie białko zawierają? jajka/ryby/mięsa np. Pytanie 2 W tym pytaniu chciałbym spytać o spożycie węglowodanów tłuszczy oraz białka. Tego to już totalnie [...]
[...] mięśni i jeśli ktoś ma ich mało, to automatycznie interwały nie przyniosą mu tak dużego wydatku energetycznego, jak osobie lepiej umięśnionej. Za to interwały z obciążeniem, jakie zdaje się proponujesz, to duże ryzyko kontuzji, większe niż wykonywany w skupieniu trening siłowy. Do interwałów trzeba w jakimś sensie dorosnąć, czemu służą tak [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] poziom bialka wzrosnie roslinnego bo roslinnego ale wzrosnie bo np : orzechy maja duzo białka , ryż/makarony również wiec jak to jest? nie wliczac białka roślinnego? ziemniaki po ugotowaniu mają mniejsze ig czy wyzsze? tak samo jest z smażeniem? jakie produkty poddane obróbce termicznej tracą połowę swojej wartości? dzieki za odpowiedzi
a jakie radzisz mi produkty, które maja dużo białka i węglowodanów?? makaron, ryż itp?? dlaczego nie pic tych surowych jaj, w tym co mi wysłałeś jest wspomniane o surowych jajach.
[...] bym chciał, bo to już któraś z kolei, a ja jakbym w miejscu stał.. Się rozpisałem, bo było o czym, a teraz - plan wybrany, wystartowałem. Dawniej, to człowiek tak dywagował, coby tu wybrać, jakie ćwiczenie, ile powtórzeń i tak 4tyg myślał, ukłądał, a po 3tyg wykonywania już zmieniał koncepcję.. Teraz jest inaczej: KBM - KLAPKI NA OCZY - JAZDA!
CIEKAWY ARTYKUŁ MYSLE ZE KAZDEMU SIE PRZYDA - zakwasznie organizmu mozna zmierzyc lub zbadac, a zmiana jedzenia przy zakwaszonym organizmie juz nam tak bardoz nie pomoze te kwasy trzeba jkos zneutralizowac. Zakwaszenie organizmu - ciche niebezpieczeństwo! Jak dochodzi do zakwaszenia? Jakie są objawy? Jak można temu zapobiec? Nadmiar kwasów a [...]
[...] - ze względu na uszczuploną zawartość egzogennych składników w ogólnodostępnych produktach spożywczych. Czym się kierować w zdrowej diecie? Jakich produktów unikać, a jakie wprowadzić do naszej diety? Unikaj wysokoprzetworzonych produktów Gotowe i wysokoprzetworzone produkty to zmora dzisiejszych czasów. W każdym sklepie można znaleźć [...]
[...] miesien co 5-7 dniach.To ,co jest tu napisane nie jest zadna wyrocznia,ale te wytyczne,ktore w moim przypadku sie sprawdzaja,uwidaczniaja jednoczesnie ogromne roznice,jakie isnieja miedzy nami. 10 Zasada Zadnych cwiczen wydolnosciowych w okresie postartowym Lubie podkreslic,ze trening silowy na granicy mozlwosci spala wiecej kalori niz [...]